Sposób przygotowania:
Ciasto cappuccino
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawaj cukier a następnie dodać po żółtku i ucieraj dalej. Na końcu dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Przełóż do dużej blaszki (35x40cm.) i piecz ok.30-40 min. Po ostygnięciu biszkopt przekrój na pół.
Obydwie kawy rozpuść w wodzie, dodaj cukier i odstaw do ostudzenia. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, ucierając dodawaj po łyżce serka waniliowego. Po trochu dosypuj mleko w proszku, całość utrzyj na gładką masę. Podziel na dwie części.
Na pierwszy biszkopt wyłóż połowę kremu, na to poukładaj biszkopty maczane w kawie. Przykryj drugim biszkoptem, wyłóż pozostały krem i poukładaj biszkopty maczane w kawie. Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. Polej ciasto polewą.
Obydwie kawy rozpuść w wodzie, dodaj cukier i odstaw do ostudzenia. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, ucierając dodawaj po łyżce serka waniliowego. Po trochu dosypuj mleko w proszku, całość utrzyj na gładką masę. Podziel na dwie części.
Na pierwszy biszkopt wyłóż połowę kremu, na to poukładaj biszkopty maczane w kawie. Przykryj drugim biszkoptem, wyłóż pozostały krem i poukładaj biszkopty maczane w kawie. Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. Polej ciasto polewą.