Sposób przygotowania:
Ciasto chatka z herbatników i białego sera
Najlepiej sporo wcześniej przed zabraniem się za przygotowywanie ciasta przygotować galaretkę wedle opisu na opakowaniu, by w momencie przystąpienia do robienia ciasta galaretka była już stężała. Następnie miękkie masło przełożyć do misy miksera i dodać do niego żółtka, cukier puder oraz cukier waniliowy i wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Do słodkiej maślanej masy dodać biały ser i wszystko dalej razem ucierać. Z utartej, słodkiej serowej masy ująć około 1/3 całości masy do mniejszej miseczki i zmieszać ją z 1,5 łyżki gorzkiego kakao. Na rozłożonej folii aluminiowej ułożyć pierwszą warstwę 18 herbatników układając po 3 herbatniki w rzędzie. Na ułożone herbatniki rozsmarować kakaową, serową masę. Kakaową masę przykryć drugą warstwą 18 herbatników. Na drugą warstwę herbatników wyłożyć i równomiernie rozsmarować jasną masę serową. Ze stężałej galaretki wykroić niezbyt szerokie paski i ułożyć je na środku wyłożonej na herbatnikach masy serowej. Boczne herbatniki pounosić do góry składając z herbatników chatkę, jakby domek z kart. Tak złożone ciasto owinąć folią aluminiową i przełożyć na chwilę do lodówki, a w tym czasie przygotować polewę czekoladową. W rondelku rozpuścić margarynę i gdy zrobi się już płynna dodać do niej 1 łyżkę gorzkiego kakao, 2 łyżki mleka i 2 łyżki cukru pudru. Przez moment podgrzewać wszystkie składniki, aż do ich połączenia i powstania czekoladowej polewy. Polewę odstawić na chwilę do przestudzenia. Następnie wyjąć ciasto z lodówki, rozwinąć je z foli i polać gotową, chłodniejszą polewą. Oblane polewą ciasto przełożyć ponownie do lodówki i tam też je przechowywać.