Sposób przygotowania:
Pierniczkowa chatka
Kroki przygotowania: 1.Wycinamy szablony z kartonu: 2 kwadraty o wielkości 12x12 cm (dach), 21x21 cm (spód), 2 prostokąty 15x10 cm (ściany szczytowe)-wzdłuż dłuższego boku ścinamy rogi na wysokości 7 cm, 2 części po 7x7 cm (ściany boczne). 2. Ze składników podanych na ciasto, wyrabiamy ciasto.Wałkujemy na placek ok. 5 mm grubości.Wycinamy elementy według wzoru.W ścianach szczytowych wycinamy okna i drzwi.Elementy smarujemy mlekiem i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach i studzimy. 3. Lukier: białka ubijamy stopniowo dodając cukier i sok.Lukrem sklejamy grubo chatkę i ozdabiamy według własnego uznania. Smacznego i WESOŁYCH ŚWIĄT :)
emilkasz41
Siedlce
Musze kiedyś tez taki domek spróbować zrobić :)
miłego dnia ;)