Sposób przygotowania:
Ciasto chłodzikowe
Zagotować 1 szklankę wody i rozpuścić w jednej połowie zieloną, a w drugiej pomarańczową galaretkę. Odstawić do wystygnięcia, ale nie do zgęstnienia. Do miski wlać 1/2 szklanki zimnego mleka oraz wsypać 1/2 opakowania bitej śmietany w proszku. Mieszać za pomocą miksera , aż masa zgęstnieje , dodając powoli po łyżce pomarańczowej galaretki. Biszkopty ułożyć w tortownicy, a następnie wyłożyć pomarańczową masę. Chłodzić w lodówce przez około 30 minut. Z reszty mleka i bitej śmietany przygotować drugą masę. Wlać zieloną galaretkę i wymieszać. Wyłożyć na pomarańczową masę. Schłodzić. Czerwoną galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody. Ciasto na wierzchu udekorować świeżymi truskawkami i zalać tężejącą galaretką.