robertjankopp

robertjankopp

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Ciasto- Cycki cygana

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

do ubitej śmietany można dodać niewielką ilość rozpuszczonej żelatyny aby wzmocnić śmietanę.

Ciasto- Cycki cygana

Składniki:

Ciasto- Cycki cygana

 

  • 6 białek
  • 3/4szkl.cukru
  • 1szkl maku suchego
  • 1szkl wiórek kokosowych
  • 2 kubeczki kremówki
  • biszkopty okrągłe
  • galaretka-najlepiej jakaś zielona (agrest lub owoce leśne)
  • 3dkg rodzynek

Sposób przygotowania:

Ciasto- Cycki cygana
białka ubić na sztywno dodać cukier,mak i wiórki i piec to około 20 minut w temp.180 stopni na wyłożonej papierem do pieczenia blasze ubić śmietanę dodając żelatynę,wyłożyć na upieczone ciasto na śmietanę poukładać biszkopty,między nie poukładać po1 rodzynce,całość zalać tężejącą galaretką..