Sposób przygotowania:
Ciasto cygańskie drogi
Przygotowujemy ciasto. Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je z cukrem na sztywno. Mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia i olejem. Dzielimy ciasto na 4 części: do pierwszej dodajemy 4 żółtka i dwie łyżki mąki, do drugiej kakao, do trzeciej mak i do czwartej kisiel. Dokładnie mieszamy. Wykładamy kleksy z każdego ciasta na blaszce tworząc okręgi lub dowolne wzorki. Wstawiamy do piekarnika na 40 min w 180 stopniach. Kiedy ciasto wystygnie, przekrawamy je wzdłuż na pół. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku. Galaretki kroimy w mniejszą kostkę. Mieszamy serki z wystudzoną galaretką i galaretkami w cukrze. Gdy masa zacznie tężeć, przekładamy nią ciasto i wstawiamy do lodówki. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)