Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciasto cytrynowe ucierane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

To ciasto jest delikatne, aromatyczne i łatwe do zrobienia

Ciasto cytrynowe ucierane

Składniki:

Ciasto cytrynowe ucierane

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto cytrynowe ucierane
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Masło utrzeć z cukrem pudrem dodając stopniowo po jednym żółtku i porcjami mąkę. Następnie dodać śmietanę, otartą skórkę z cytryny i wyciśnięty sok, dokładnie wymieszać. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 40 minut.

Tagi:

jajko jajka