Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowe z bezą
Białka ubij z cukrem i dodaj do nich żółtka wraz z olejem, a po chwili dosyp przesianą mąkę pszenną oraz ziemniaczaną, całość delikatnie wymieszaj. Ciasto biszkoptowe przelej do tortownicy i piecz je w 170stop przez 30min. W między czasie przygotuj masę cytrynową.
Metalową miskę umieść na garnku z wrzącą wodą, do miski włóż masło, sok z cytryny, cukier i skórkę z pomarańczy a kiedy masło się rozpuści dodaj jajka i żelatynę, całość mieszaj (nie ubijaj) do momentu aż masa zgęstnieje.
Lekko przestudzony krem wylej na upieczony spód biszkoptowy, całość przykryj wcześniej upieczoną bezą.
Metalową miskę umieść na garnku z wrzącą wodą, do miski włóż masło, sok z cytryny, cukier i skórkę z pomarańczy a kiedy masło się rozpuści dodaj jajka i żelatynę, całość mieszaj (nie ubijaj) do momentu aż masa zgęstnieje.
Lekko przestudzony krem wylej na upieczony spód biszkoptowy, całość przykryj wcześniej upieczoną bezą.
misia5
Mniam1
anemon
Magdalena88
Marika-
Kniejson
Moja tortownica ma średnicę 20cm
SylaUla