Sposób przygotowania:
Torcik z bezą
Ciasto: Mąkę przesiać, wbić żółtka, dodać margarynę, cukier i skórkę cytrynową. Siekać, aż składniki się połączą, potem zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na pół godziny do lodówki. Ciasto rozwałkować na placek, wylepić nim dno i boki małej tortownicy. Ponakłuwać widelcem. Podpiec na złoto w temp. 180 st.C (z termoobiegiem 160 st.C). Krem: Porzeczki umyć, usunąć szypułki. Białka ubić z cukrem na sztywno. Do piany dodać porzeczki, lekko przemieszać. Bułkę tartą wymieszać z migdałami, posypać nią podpieczone ciasto, wyłożyć pianę z owocami. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze przec 20 min. w temp. 150 st.C ( z termoobiegiem 130 st.C)