Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowiec oszczędny
CIASTO:
Jajka utrzeć z cukrem.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Wlać do ciasta ciepłe masło, wymieszać.
Dodać otartą skórkę i sok z 1 cytryny.
Ciasto piec około 45 minut.
Ciepłe ciasto polać lukrem.
LUKIER:
Do 3/4 szklanki cukru pudru wcisnąć sok z cytryny, utrzeć.
Jajka utrzeć z cukrem.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Wlać do ciasta ciepłe masło, wymieszać.
Dodać otartą skórkę i sok z 1 cytryny.
Ciasto piec około 45 minut.
Ciepłe ciasto polać lukrem.
LUKIER:
Do 3/4 szklanki cukru pudru wcisnąć sok z cytryny, utrzeć.