Sposób przygotowania:
Ciasto czarno-białe
Puszkę z mlekiem włożyć do garnka,zalać wodą i gotować ok.2 godziny.Wystudzić. CIASTO KAKAOWE: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno (nie wyłanczając miksera) dodajemy cukier,żółtka,kakao,olej,makę i proszek do pieczenia.Pieczemy ok.20min. w temp.170*C.Po upieczeniu i ostudzeniu dzielimy na dwie części. (możemy ciasto podzielic na dwie części i każdą upiec osobno) CIASTO KRUCHE: Na stolnice wysypujemy mąkę dodajemy masło i siekamy,następnie dodajemy żółtka,cukier,smietanę i proszek do piecaenia i ugniatamy na jednolitą masę.ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem i posmarowaną tłuszczem i pieczemy ok.15-20min. w temp.180*C. MASA BUDYNIOWA: Budynie ugotować w 2 szklankach mleka dodając cukier.Po ugotowaniu wystudzić.Masło utrzeć dodając wystudzony budyń. BITA ŚMIETANA: Zimną śmietanę ubić dodając cukier,śnieżki i śmietanfix. PRZEŁOŻENIE CIASTA: ciasto kakaowe,karmel (powstały z gotowanego mleka w puszce),ciasto kruche,masa budyniowa,ciasto kakaowe,bita śmietana.Udekorować wg. własnego pomysłu.