Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe 9
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy do niej jajka. W rondelku rozpuszczamy całą tabliczkę gorzkiej czekolady z mlekiem.Dodajemy rozpuszczoną czekoladę do wcześniej utartej masy i razem miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę i proszek do pieczenia a także miód i mieszamy do czasu aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Wrzucamy do niego również garść rozdrobnionych orzechów lub bakalii i mieszamy. Wykładamy ciasto na posmarowaną margaryną blaszkę, rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, pieczemy w nim ciasto przez ok 40 minut. Przygotowujemy w tym czasie polewę. W tym celu topimy w rondelku masło do którego dodajemy kilka kostek mlecznej czekolady, a także kakao, podlewamy mlekiem. Kiedy polewa będzie miała jednolitą konsystencję wylewamy ją na ciasto kiedy już ostygnie.Smacznego