Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami
Masło rozpuszczamy w rondelku. Do rozpuszczonego masła dodajemy kakao, mieszamy aby nie powstały grudki, odstawiamy do przestygnięcia. Jajka ubijamy razem z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodajemy przestudzoną masę maślaną miksujemy. Kiedy dwie masy się połączą dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Składniki dokładnie łączymy. Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy wlewamy połowę ciasta, na wierzchu układamy pokrojone brzoskwinie i zalewamy je drugą porcją ciasta. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni. Przyrządzamy polewę, masło rozpuszczamy z dodatkiem mleka, dodajemy cukier i kakao, stale mieszając, tak aby nie powstały grudki. Upieczone i ostudzone ciasto polewamy lekko przestudzoną polewą,, odstawiamy do zastygnięcia tj. około 30 minut