Sposób przygotowania:
Fale Dunaju z brzoskwiniami
CIASTO: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na sztywno. Pozostawiamy. Margarynę przekładamy do miski. Ucieramy ją cukrem. Następnie dokładamy do niej żółtka. W dalszej kolejności dokładamy mąkę i proszek do pieczenia. Po dokładnym wymieszaniu dokładamy ubitą pianę. Lekko mieszamy. Gotowe ciasto dzielimy na połowę. Pierwszą połowę wylewamy na blaszkę. Do drugiej połowy dokładamy śmietanę oraz kakao. Po wymieszaniu ciasto ciemne wykładamy na ciasto jasne. Na górze układamy owoce (obrane ze skórki i pozbawione pestek brzoskwinie). Ciasto wstawiamy do piekarnika na około 40 minut. Upieczone studzimy. Na przestudzone ciasto wykładamy masę budyniową. Całość wykańczamy polewą czekoladową. MASA: Połowę mleka gotujemy z cukrem. Drugą część mieszamy z mąką, budyniem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dokładnie wymieszaną mieszaniną zalewamy gotujące mleko. Gotujemy budyń. Studzimy. Ucieramy masło. Stopniowo dodajemy budyń. Na końcu można dać alkohol, aby masa była bardziej wyrazista.