Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z cukinią 3
Margarynę, olej i cukier zmiksować na gładką masę.
Kefir roztrzepać z jajkiem i cynamonem.
Dwie masy połączyć i razem zmiksować.
Cukier waniliowy wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao, mąką i startymi goździkami.
Sypkie składniki dodać do masy i bardzo dokładnie wymieszać, tak, aby zyskała jednolitą konsystencję.
Umytą cukinię i wydrążoną zetrzeć na tarce o małych oczkach. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Okrągłą blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem i obsypać mąką.
Przełożyć do niej ciasto.
Piec przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym
do 170 stop. C.
Kefir roztrzepać z jajkiem i cynamonem.
Dwie masy połączyć i razem zmiksować.
Cukier waniliowy wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao, mąką i startymi goździkami.
Sypkie składniki dodać do masy i bardzo dokładnie wymieszać, tak, aby zyskała jednolitą konsystencję.
Umytą cukinię i wydrążoną zetrzeć na tarce o małych oczkach. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Okrągłą blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem i obsypać mąką.
Przełożyć do niej ciasto.
Piec przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym
do 170 stop. C.