Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z cukinią i oliwą
Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać szczyptą soli i odstawić na bok na kilkanaście minut.
Jajka ubić porządnie z cukrem, dodawać stopniowo oliwę cały czas miksując.
Do miski przesiać mąkę i kakao, dodać proszek do pieczenia i cynamon. Wsypać całość do jajek, zmiksować.
Cukinię odcisnąć z nadmiaru soku, dodać do ciasta, wymieszać. Przełożyć do formy o średnicy 25cm.
Piec około 40 minut w 180 stopniach. Wystudzić i pokroić w trójkąty
Jajka ubić porządnie z cukrem, dodawać stopniowo oliwę cały czas miksując.
Do miski przesiać mąkę i kakao, dodać proszek do pieczenia i cynamon. Wsypać całość do jajek, zmiksować.
Cukinię odcisnąć z nadmiaru soku, dodać do ciasta, wymieszać. Przełożyć do formy o średnicy 25cm.
Piec około 40 minut w 180 stopniach. Wystudzić i pokroić w trójkąty