Ciasto czekoladowe z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszne ciasto na każdą okazje

Ciasto czekoladowe z kremem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto czekoladowe z kremem

 

  • 6 jajek
  • 4 łyżki mąki
  • 6 łyżek cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • krem "cykoria" w proszku

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowe z kremem
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem. mieszamy. Dodajemy żółtka i kakao. mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 30 minut.
Zimne ciasto przekrawamy na dwa krążki.
Robimy krem wg przepisu na opakowaniu.
przekładamy ciasto kremem. Wierzch i boki również smarujemy kremem. posypujemy posypką kolorową.
Ciasto czekoladowe z kremem
jeśli podzielimy ciasto na pół możemy zrobic zebrę
Ciasto czekoladowe z kremem
Ciasto wychodzi bardzo puszyste i delikatne :):):)
Ciasto czekoladowe z kremem
Krem rozkładamy długim nożem lub łopatką aby wyszło dośc równo