Sposób przygotowania:
Ciasto Czekoladowe z kruszonką
CIASTO: 1. Masło razem z cukrem wymieszać mikserem, aby całość stworzyła gęstą masę. 2. Roztrzepać jajka i powoli dodawać do gęstej masy ciągle mieszając. 3. Do osobnego naczynia przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i kakao - wszystko delikatnie wymieszać. 4. Do gęstej masy naprzemiennie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao oraz mleko ciągle mieszając mikserem. Po dodaniu wszystkiego nadal mieszać mikserem przez parę minut. 5. Brytwanne wysmarować masłem a następnie delikatnie ją obsypać bułką tartą, aby ciasto bez problemu odchodziło od formy po pieczeniu. Masę wlewamy na przygotowaną brytfannę. 6. Pieczemy w piekarniku w 190 stopniach przez ok.35 minut - do 'suchego patyczka', czyli aby po włożeniu patyczka do ciasta był on suchy. KRUSZONKA: 1. Mąkę i cukier dodajemy do jednego naczynia. 2. Roztapiamy masło. 3. Do mąki z cukrem dodajemy powoli roztopione masło ciągle ugniatając, aby stworzyć jedną dużą kulkę. 4. Rozdrabniamy ciasto w dowolny sposób i rozkładamy na pieczonym już cieście po ok. 10 minutach pieczenia w piekarniku. Wszystko razem piec do końca pieczenia ciasta.