Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo-orzechowe
Czekoladę mleczną i gorzką połamać i przełożyć do miski. Dodać masło i wszystko rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Orzechy włoskie posiekać i odłożyć.
Jajka zmiksować z cukrem. Następnie dodać wystudzoną rozpuszczoną czekoladę. Zmiksować aby składniki się połączyły.
Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz posiekane orzechy. Ponownie zmiksowac aby składniki sie połaczyły. Tortownice o średnicy 24 cm natłuścic i posypac tarta bułką.
Przełozyc mase i ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 35-40 minut, ciasto powinno być w środku lekko wilgotne.
Upieczone ciasto wystudzić i udekorować polewą oraz dekoracjami cukrowymi.
Jajka zmiksować z cukrem. Następnie dodać wystudzoną rozpuszczoną czekoladę. Zmiksować aby składniki się połączyły.
Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz posiekane orzechy. Ponownie zmiksowac aby składniki sie połaczyły. Tortownice o średnicy 24 cm natłuścic i posypac tarta bułką.
Przełozyc mase i ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 35-40 minut, ciasto powinno być w środku lekko wilgotne.
Upieczone ciasto wystudzić i udekorować polewą oraz dekoracjami cukrowymi.