gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Ciasto czekoladowo-dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne ciasto z sezonową dynią, wilgotne, odpowiednio słodkie z nutą cynamonu. W sam raz dla dużych i małych łasuchów.

Ciasto czekoladowo-dyniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto czekoladowo-dyniowe

 

  • 1 1/2 szklanki mąki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka sody,
  • 3/4 szklanki oleju,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 3 jajka,
  • 1 szklanka startej do dużych oczkach dyni.
  • 1 łyżka kakao,
  • 1 łyżeczka płaska cynamonu,

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowo-dyniowe
Jajka roztrzepujemy z cukrem. Dodajemy stopniowo mąkę przesianą z sodą i proszkiem, kakao ,cynamonem i olejem. Dodajemy startą dynię. Mieszamy. wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach do zrumienienia. Po upieczeniu możemy polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Ciasto czekoladowo-dyniowe
przygotowyjemy ciasto z podanych składników.
Ciasto czekoladowo-dyniowe
Dodajemy dynię, kakao i cynamon, mieszamy.
Ciasto czekoladowo-dyniowe
wszystkie składniki ciasta dokładnie mieszamy.
Ciasto czekoladowo-dyniowe
wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.