Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo-kokosowe
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, cały czas miksując dodawać po 1 żółtku. Następnie dodawać na przemian po trochę mleka i mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wyłożyć do tortownicy (18cm) wysmarowanej masłem. Piec ok 25 minut, (do tzw suchego patyczka) w temp. 170 stopni. Ostudzić. Masa: Kokos rozbić, wyciąć miąższ (U mnie wyszło 120g) dodać ok 1/4 szkl wody i zmiksować w blenderze na papkę. Śmietankę ubić, żelatynę wymieszać z niewielką ilością wody, gdy napęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Wszystko wymieszać i wstawić na chwilkę do lodówki aż zacznie tężeć. Tężejącą masę wyłożyć na ciasto. Polać rozpuszczoną czekoladą robiąc esy-floresy. Schłodzić godzinę.