Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo kokosowe
Pieczemy dwa biszkopty . Białka ubijamy z cukrem , dodajemy rozmieszane żółtka na koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakaem i cukrem waniliowym. Lekko mieszamy. Rozlewamy do dwóch blaszek (średniej wielkości) . Pieczemy 2 równe biszkopty . Pieczemy 25 min w 180 stopniach.Pieczemy wkładkę kokosową . Ubijamy białka pomału dosypujemy cukier.Kiedy piana jest sztywna dodajemy kokos. Wlewamy do blaszki po biszkopcie i pieczemy w temperaturze 180 stopniach na złoto.Masa. w szklance mleka mieszamy mąki z żółtkami. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem,dolewamy mieszaninę mąki z żółtkami. Gotujemy budyń. Zimny miksujemy z masłem.Składamy ciasto. Pierwszy biszkopt nasączamynp lekka kawą smarujemy częścią budyniu i nakładamy ciasto kokosowe. Na to znów budyń z masłem i nasączony drugi biszkopt. Wstawiamy do lodówki. Placek można polać polewą czekoladową .