Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo-serowe z wiśniami
Ubić jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodać przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę oraz kakao. Na końcu wlać olej.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto wlać do wyścielonej papierem do pieczenia keksówki (35cm), na wierzchu równomiernie rozłożyć wiśnie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 15 minut.
Zmielony ser utrzeć z cukrem, jajkami oraz budyniem. Na podpieczony spód czekoladowy wyłożyć masę serową i piec kolejne 30 minut.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto wlać do wyścielonej papierem do pieczenia keksówki (35cm), na wierzchu równomiernie rozłożyć wiśnie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 15 minut.
Zmielony ser utrzeć z cukrem, jajkami oraz budyniem. Na podpieczony spód czekoladowy wyłożyć masę serową i piec kolejne 30 minut.
demisec