Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe ( drożdżówka) z kakao i kruszonką
Drożdże rozkruszamy. Dodajemy mleko i łyżkę cukru.
Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Nastepnie dodajemy jajka, cukier, cukier waniliowy i mąkę.
Masło rozpuszamy, ostudzamy i dodajemy do ciasta.
Zgniatamy do momentu uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta.
Ostawiamy na 1 godzinkę.
Maslo lekko rozpuszamy. Dodajemy kakao i cukier.
Mieszamy.
Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą.
Do ciasta dodajemy kakao, lekko mieszamy tak aby za mocno się nie połaczyło.
Ciasto drożdżowe wykładamy na dużą blaszkę 25 x 36 wysmarowaną masłem i posypaną maką.
Posypujemy kruszonką.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Nastepnie dodajemy jajka, cukier, cukier waniliowy i mąkę.
Masło rozpuszamy, ostudzamy i dodajemy do ciasta.
Zgniatamy do momentu uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta.
Ostawiamy na 1 godzinkę.
Maslo lekko rozpuszamy. Dodajemy kakao i cukier.
Mieszamy.
Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą.
Do ciasta dodajemy kakao, lekko mieszamy tak aby za mocno się nie połaczyło.
Ciasto drożdżowe wykładamy na dużą blaszkę 25 x 36 wysmarowaną masłem i posypaną maką.
Posypujemy kruszonką.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Smacznego ;)