Sposób przygotowania:
Tanie ciasto drożdżowe z jabłkami
Jabłka oskrobać, pozbawić gniazd nasiennych, posiekać drobno i udusić. Jeśli są mało soczyste na początku duszenia podlać 1/3 szklanki wody. Na koniec do miękkich już jabłek dodać cukier oraz cynamon i jeszcze kilka minut trzymać na ogniu. Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem. Dosypać mąkę, dolać masło, wbić jajko i dobrze wyrobić- ciasto ma "odchodzić" od ręki. Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Na wysmarowana masłem i posypana bułką tarta blachę wylać około 2/3 ciasta. Na ciasto wyłożyć uduszone jabłka i przykryć pozostałym ciastem. odstawić na 15/ 20 minut aby jeszcze trochę podrosło. Piec w temperaturze ok. 200 stopni mniej więcej godzinę. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Ciasto nie jest bardzo słodkie( takie preferują moi domownicy), więc jeśli ktoś lubi słodkie powinien dodać trochę więcej cukru. Smacznego.