Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z suszonymi owocami
Drożdże wymieszać z cukrem, rozpuścić, dodać ciepłe mleko, 2-3 łyżki mąki zamieszać, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do przesianej mąki, wlać wyrośnięty rozczyn, dodać jajka wymieszane z jogurtem, rozpuszczonym masłem i cukrem waniliowym, sól, dokładnie wyrobić na gładkie ciasto. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, dodać pokrojone śliwki, rodzynki i żurawinę. Ponownie przerobić i włożyć do przygotowanej formy, odstawić do wyrośnięcia. Kruszonka Masło połączyć z mąką i cukrem. Palcami ugniatać tak aby powstała kruszonka. Wyrośnięte ciasto w formie posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut w temp 180 stopni.