ciachoooo

ciachoooo

Starszy Kucharz
[Przepisów: 55]

Ciasto dyskotekowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na blachę wyłożyć ciasto ciemne, na wierzchu ciasto jasne. Piec 30-40 minut. Po wystudzeniu ciasto posmarować dżemem

Ciasto dyskotekowe

Składniki:

Ciasto dyskotekowe

 

  • CIASTO:
  • 1 kostka masła
  • 6 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dżem wiśniowy lub powidła
  • POLEWA:
  • 1/4 margaryny
  • 1 łyżka wody
  • 1/4 szklanki cukru
  • 2-3 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Ciasto dyskotekowe
Margarynę, żółtka i cukry utrzeć. Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i na końcu pianę z białek. Ciasto podzielić na dwie części. Do pierwszej dodać kakao i dwie łyżeczki ciepłej wody. Na blachę wyłożyć ciasto ciemne, na wierzchu ciasto jasne. Piec 30-40 minut. Po wystudzeniu ciasto posmarować dżemem.

Tagi:

ciasto