eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1695]

Ciasto Eli z jabłkami i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami i orzechami włoskimi. Bardzo szybko znika ze stołu.

Ciasto Eli z jabłkami i orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto Eli z jabłkami i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Ciasto Eli z jabłkami i orzechami
Margarynę roztopić i ostudzić. Jabłka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Jabłka obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Miąższ jabłek pokroić w kostkę,zasypać cukrem i odstawić na pół godziny. Orzechy posiekać i odmierzyć 3/4 szklanki. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Do mąki dodać jajka,margarynę,cynamon i wymieszać. Do ciasta dodać jabłka z cukrem,orzechy,rodzynki i całość wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 60 minut. Po ostudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Ciasto Eli z jabłkami i orzechami
Miąższ jabłek pokroić w kostkę,zasypać cukrem i odstawić na pół godziny.
Ciasto Eli z jabłkami i orzechami
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą,dodać jajka,margarynę,cynamon i wymieszać.
Ciasto Eli z jabłkami i orzechami
Orzechy posiekać i odmierzyć 3/4 szklanki.
Ciasto Eli z jabłkami i orzechami
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.