Sposób przygotowania:
Murzynek z jabłkami i orzechami
Cukier utrzeć z jajkami. Powoli dodawać olej. Całość miksować aż powstanie jednolita masa. Mąkę wymieszać z sodą, cynamonem i kakaem. Dodać do ciasta. Jabłka obrać i pokroić w kosteczkę. Dodać do ciasta i dokładnie wymieszać. Orzechy lekko posiekać, tak aby pozostały większe kawałki. Dodać do ciasta. Całość będzie gęsta. Możemy zwiększyć ilość jabłek jeśli lubimy. Ja daję ok 2-3 kilogramów, ponieważ mam swoje jabłka i za nimi przepadamy. Do ciasta można równiez dodać rodzynki. Gotowe ciasto wykładamy na blachę. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 1 godziny. Należy sprawdzać patyczkiem. Ciasto po upieczeniu można posypać cukrem pudrem, lub polać czekoladą. Smacznego!