Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Ciasto francuskie na ostro

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Polecam dla jaroszy i nie tylko!

Ciasto francuskie na ostro

Składniki:

Ciasto francuskie na ostro

 

  • 1op.mrożonego ciasta francuskiego,
  • 2czerwone papryki,
  • 2 żółte papryki,
  • 2 cebule,
  • 20dag.sera feta marynowanego w zalewie ziołowej pokrojonego w kosteczkę,
  • 10dag.sera pleśniowego,
  • 4łyżki pesto bazyliowego,
  • 2 łyżki kaparów,
  • 1 łyżeczka oregano,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki oliwy,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie na ostro
Ciasto francuskie rozmrozić,ułożyć na blasze i pokroić na 4 prostokąty.Boki wywinąć do góry tworząc wyższe brzegi.Papryki pokroić w paseczki,a cebulę w drobną kostkę,czosnek posiekać.Na patelni rozgrzać oliwę,podsmażyć na niej wszystkie przygotowane warzywa,doprawić solą,pieprzem i oregano,ostudzić.Środki prostokątów posmarować pesto bazyliowym,wypełnić je mieszanką warzyw i kaparami.Fetę osączyć z zalewy,ser pleśniowy pokroić w kosteczkę i wierzch prostokątów posypać serami.Zapiekać 30min.w 200"C.