Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie z awokadoETAP 1
Ciasto francuskie rozwijamy. Rozwinięte dzielimy na 8 dużych kwadratów.
Na każdym kwadracie nożem nacinamy po przeciwnych rogach dwa duże „L”.
ETAP 2
Otrzymaną ramkę, przeplatamy na przeciwne strony i lekko dociskamy. W ten sposób otrzymujemy tzw. „romby”.
ETAP 3
„Romby” przekładamy na przygotowaną blaszkę. Ich wierzch smarujemy jajkiem.
ETAP 4
Pomidor, obrane awokado i ser kroimy w kostkę. Awokado dodatkowo skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny.
ETAP 5
Tak przygotowanymi składnikami wypełniamy środki przygotowanego ciasta francuskiego. Całość oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Przygotowane wytrawne ciasteczka wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je ok 15 minut w 190°C do zrumienienia.
Gotowe wyjmujemy i podajemy.
Magdalena88
SylaUla
Jagodowa