Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie z masą i gruszkami
Z mąki, cukru, żółtek, masła, proszku do pieczenia i kwaśnej śmietany należy zagnieść kruche ciasto. Gdy będzie jednolite wylepiamy nim blaszkę i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Następnie nakłuwamy widelcem i podpiekamy delikatnie w temp. 200 stopni.
Twarożek łączymy z serem białym, śmietaną, cukrem i żółtkami. Oddzielnie ubijamy pianę z białek i łączymy ją z masą serową delikatnie mieszając. Masę wykładamy na zapieczony spód sernika i pieczemy ciasto przez co najmniej 50-60 minut w temp. 180 stopni. Na wystudzonym cieście układamy połówki lub ćwiartki orzechów włoskich i zalewamy całość polewą czekoladową. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia polewy.
Twarożek łączymy z serem białym, śmietaną, cukrem i żółtkami. Oddzielnie ubijamy pianę z białek i łączymy ją z masą serową delikatnie mieszając. Masę wykładamy na zapieczony spód sernika i pieczemy ciasto przez co najmniej 50-60 minut w temp. 180 stopni. Na wystudzonym cieście układamy połówki lub ćwiartki orzechów włoskich i zalewamy całość polewą czekoladową. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia polewy.