basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Ciasto Grażyny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne ciacho,przepis przechodzi z rąk do rąk

Ciasto Grażyny

Składniki:

Ciasto Grażyny

 

  • 3 opakowania duże herbatników
  • mleko słodzone w puszce
  • 400 ml śmietany 30%
  • 2 śnieżki w proszku
  • 2 szklanki mleka 3,2%
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
  • pół paczki margaryny
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 10 ml wódki

Sposób przygotowania:

Ciasto Grażyny
Mleko w puszce gotować 3 godziny,wystudzić,dodać 10 ml wódki,wymieszać.Budynie ugotować na mleku,wystudzić,zmiksować z margaryną.Śmietanę i śnieżkę także zmiksować. Dużą blachę wyłożyć folią aluminiową Układać warstwami: herbatniki+karmel+herbatniki+budyń+herbatniki+3/4 śmietany+herbatniki+reszta śmietany. Posypać startą na tarce na grubych oczkach czekoladą.

Tagi:

czekolada