Sposób przygotowania:
Ciasto herbaciane
Do szklanki wsypujemy 3 łyżeczki herbaty, zalewamy wrzątkiem i zostawiamy do przestygnięcia.
Jajka ucieramy z cukrem. Cały czas miksując dodajemy sodę, olej, mąkę, miód, przyprawę do piernika oraz ostudzony napar herbaciany.
Dzielimy ciasto na 3 części i przekładamy je na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Cały czas miksując dodajemy po trochu serek waniliowy. Przestudzone placki przekładamy kremem. Tak przygotowane ciasto wstawiamy na noc do lodówki.
Wedle uznania możemy ciasto polać lukrem i posypać posypką lub oprószyć cukrem pudrem.
Jajka ucieramy z cukrem. Cały czas miksując dodajemy sodę, olej, mąkę, miód, przyprawę do piernika oraz ostudzony napar herbaciany.
Dzielimy ciasto na 3 części i przekładamy je na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Cały czas miksując dodajemy po trochu serek waniliowy. Przestudzone placki przekładamy kremem. Tak przygotowane ciasto wstawiamy na noc do lodówki.
Wedle uznania możemy ciasto polać lukrem i posypać posypką lub oprószyć cukrem pudrem.