Sposób przygotowania:
Prosty piernik
Margarynę rozpuszczamy w rondelku i zostawiamy do przestygnięcia.
Jajka ucieramy z cukrem za pomocą miksera. Powoli dodajemy mleko, kakao oraz mąkę wymieszaną z przyprawą do piernika i sodą, cały czas miksując. Wlewamy rozpuszczoną margarynę i miksujemy jeszcze przez chwilę. Na koniec dodajemy powidła i mieszamy łyżką.
Przekładamy ciasto do natłuszczonej blachy. Pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Jajka ucieramy z cukrem za pomocą miksera. Powoli dodajemy mleko, kakao oraz mąkę wymieszaną z przyprawą do piernika i sodą, cały czas miksując. Wlewamy rozpuszczoną margarynę i miksujemy jeszcze przez chwilę. Na koniec dodajemy powidła i mieszamy łyżką.
Przekładamy ciasto do natłuszczonej blachy. Pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.