kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Ciasto herbatnikowe z kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto herbatnikowe z kremem, ciasto herbatnikowe z kremem

Ciasto herbatnikowe z kremem

Składniki:

Ciasto herbatnikowe z kremem

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto herbatnikowe z kremem
Stopić czekoladę w kąpieli wodnej. 3 dag cukru zalać łyżką rumu i podgrzewać do rozpuszczenia. Wymieszać z wodą, postawić na małym ogniu do powstania syropu. Żółtko utrzeć z pozostałym cukrem. Nie przerywając ucierania, powoli wlewać czekoladę i pianę uprzednio ubitą z białek. Herbatnikami wypełnić dno formy, skropić rumem, posmarować kremem, ułożyć ciastka, posmarować kremem. Wstawić do lodówki na 10 godzin.