Sposób przygotowania:
Ciasto imbirowe z marchewką
Przesiać mąkę , zrobić wgłębienie i dodać żółtka, cukier puder, starty imbir oraz margarynę, szybko zagnieść cisto. Zawinąć w folię i pozostawić w lodówce przez godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na wielkość formy i nakłuć widelcem. Budyń przygotować tak jak jest napisane na opakowaniu i wylać na ciasto, równomiernie rozsmarować. Ciasto z budyniem wstawić na 35 minut do piekarnika na 180 stopni. Obraną marchew zetrzeć, przełożyć do rondla i dolać sok pomarańczowy. Dusić do miękkości marchwi. Następnie dodać skórkę pomarańczową, olejek i cukier do smaku. Wymieszać i wsypać galaretkę do gorącej masy. Dobrze wymieszać i przełożyć masę na upieczone ciasto, równomiernie rozprowadzić . Odstawić do wystygnięcia.
kinga66