Sposób przygotowania:
Ciasto "Izaura"Etap I
W garnku roztopić margarynę, dodać kakao, wodę, cukier i cukier waniliowy, mieszając gotować 5 minut. Żółtka oddzielić od białek. Kiedy masa ostygnie dodać 4 żółtka i dokładnie wymieszać. Odlać pół szklanki masy.
Etap II
Do pozostałej części dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać.
Etap III
Tak przygotowane ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. U mnie tortownica 26 cm.
Etap IV
Masło utrzeć na gładką masę, dodać jajka, cukier i zmielony ser. Połączone składniki wylać na ciemne ciasto.
Etap V
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez ok. 60 min. Polać odlaną masą, a wierzch posypać wiórkami kokosowymi.