Sposób przygotowania:
ciasto jabłkowe na zimno
Nasze biszkopty delikatnie moczymy w mleku i układamy na spód blachy. Wstawiamy wodę i we wrzącej wodzie rozrabiamy galaretkę. Zalewamy zimną galaretką biszkopty. Wkładamy do lodówki aż zastygnie.
Wykładamy słoiczek dzemu jabłkowego do miseczki.
Dodajemy cynamon i mieszamy dokładnie.
Jeżeli ktoś woli kwaskowate to rozrobić galaretkę i tężącą się już dodać do dzemu i zmiksować.
Na zastygniętą galaretkę wykładamy mase jabłeczną. Wstawiamy do lodówki.
Ze śnieżek ubijamy bitą śmietanę. w niecałej szklance rozrabiamy galaretkę. Jak będzię się zastygać ( będzie tężąca już ) dodajemy po łyżeczce do ubitej na sztywno śmietany i miksujemy jeszcze przez 5 minut.
Wykładamy piankę na konfiturę jabłkową.
Na tarce ścieramy gorzką czekoladę.
Wkładamy do lodówki na kilka godzin
Wykładamy słoiczek dzemu jabłkowego do miseczki.
Dodajemy cynamon i mieszamy dokładnie.
Jeżeli ktoś woli kwaskowate to rozrobić galaretkę i tężącą się już dodać do dzemu i zmiksować.
Na zastygniętą galaretkę wykładamy mase jabłeczną. Wstawiamy do lodówki.
Ze śnieżek ubijamy bitą śmietanę. w niecałej szklance rozrabiamy galaretkę. Jak będzię się zastygać ( będzie tężąca już ) dodajemy po łyżeczce do ubitej na sztywno śmietany i miksujemy jeszcze przez 5 minut.
Wykładamy piankę na konfiturę jabłkową.
Na tarce ścieramy gorzką czekoladę.
Wkładamy do lodówki na kilka godzin