Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo - budyniowe
Margarynę z 1 szkl cukru i żółtkami utrzec na puch.
Nadal ucierając dodawac powoli mąkę pszenna , ziemniaczaną
i proszek do pieczenia.
Wymieszac to wszystko ostrożnie z pianą ubitą wczesniej z białek.
Budyn ugotowac na litrze mleka dodac do niego 1/2 szkl cukru.
3/4 ciasta włożyc na blache na to ułożyc potarte na grubych oczkach jabłka zalac to ciepłym budyniem dodac resztę ciasta
Nadal ucierając dodawac powoli mąkę pszenna , ziemniaczaną
i proszek do pieczenia.
Wymieszac to wszystko ostrożnie z pianą ubitą wczesniej z białek.
Budyn ugotowac na litrze mleka dodac do niego 1/2 szkl cukru.
3/4 ciasta włożyc na blache na to ułożyc potarte na grubych oczkach jabłka zalac to ciepłym budyniem dodac resztę ciasta