laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Ciasto jabłkowo - budyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super ciasto na jesienne długie wieczorki

Ciasto jabłkowo - budyniowe

Składniki:

Ciasto jabłkowo - budyniowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jabłkowo - budyniowe
Margarynę z 1 szkl cukru i żółtkami utrzec na puch.
Nadal ucierając dodawac powoli mąkę pszenna , ziemniaczaną
i proszek do pieczenia.
Wymieszac to wszystko ostrożnie z pianą ubitą wczesniej z białek.
Budyn ugotowac na litrze mleka dodac do niego 1/2 szkl cukru.
3/4 ciasta włożyc na blache na to ułożyc potarte na grubych oczkach jabłka zalac to ciepłym budyniem dodac resztę ciasta