aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto jabłkowo- gruszkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne na sezon gruszkowo- jabłkowy.

Ciasto jabłkowo- gruszkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto jabłkowo- gruszkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jabłkowo- gruszkowe
Margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka, a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę z białek. Większą część ciasta wykładamy na formę, a do reszty dodajemy wystudzone kakao rozpuszczone w gorącym mleku. Ciasto jasne wykładamy na formę 8/33, a na nie wykładamy ciasto ciemne. Jabłka i gruszki obieramy i kroimy w kawałki. Układamy na cieście. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.
Ciasto jabłkowo- gruszkowe
Dodajemy żółtka, a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia
Ciasto jabłkowo- gruszkowe
Dodać ubitą pianę z białek delikatnie wmieszać w ciasto.
Ciasto jabłkowo- gruszkowe
Do ciasta dodajemy wystudzone kakao, rozpuszczone w mleku.
Ciasto jabłkowo- gruszkowe
Na ciasto ciemne układamy gruszki i jabłka.