Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Ciasto jabłkowo- jagodowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szybkie i smaczne ciasto, idealne jako dodatek do kawy.

Ciasto jabłkowo- jagodowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto jabłkowo- jagodowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jabłkowo- jagodowe
Masło rozpuścić i wymieszać z mlekiem. Białka ubić na sztywno. Dodawać stopniowo po troszeczku cukru. Następnie dodawać po jednym żółtku, nadal miksować. Do masy jajecznej dodawać naprzemiennie po troszeczku mąki wymieszanej z proszkiem oraz masła. Gotową masę wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć kawałki jabłek oraz jagody. Piec w temp. 180 stopni przez 45-50 minut. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto jabłkowo- jagodowe
Masło rozpuścić i wymieszać z mlekiem. Białka ubić na sztywno. Dodawać stopniowo po troszeczku cukru. Następnie dodawać po jednym żółtku, nadal miksować. Do masy jajecznej dodawać naprzemiennie po troszeczku mąki wymieszanej z proszkiem oraz masła.
Ciasto jabłkowo- jagodowe
Gotową masę wylać na formę wyłożną papierem do pieczenia.
Ciasto jabłkowo- jagodowe
Na wierzchu ułożyć kawałki jabłek oraz jagody. Piec w temp. 180 stopni przez 45-50 minut. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.