Sposób przygotowania:
Ciasto jagodowe z maczkiem truskawkowymETAP 1:
Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami. Margarynę rozpuścić w garnku, dodać ser, budynie i konfiturę. Doprowadzić do zagotowania i wyłożyć na herbatniki. Przykryć herbatnikami. Wystudzić.
Część mleka zagotować z margaryną, a w pozostałym rozmieszać budyń i dodać do gotującego się mleka. Chwilę pogotować. Budyń wylać do formy i przykryć herbatnikami. Wystudzić.
Konfiturę przełożyć do rondelka i zagrzać. Można dodać 3 łyżki gorącej wody. Wsypać galaretkę i mieszać, aż się rozpuści, nie gotować. Tężejącą wyłożyć na herbatniki. Wstawić do lodówki.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno i dodać galaretkę. Dobrze pomieszać. Na zastygłą konfiturę wyłożyć śmietanę i ponownie wstawić do lodówki. Najlepiej na cała noc. Przed podanie posypać maczkiem truskawkowy.
Smacznego