Sposób przygotowania:
Ciasto jajko sadzone, czyli pianka z maślankiPianka z maślanki:
Bezbarwne galaretki należy rozpuścić w 300 ml gorącej wody i ostudzić.
Maślankę cienkim strumieniem połączyć z zimną galaretką.
Całość wstawić do lodówki, aby masa odrobinę stężała.
Ciasto:
Dno zabezpieczonej folią lub papierem formy wyłożyć biszkoptami.
Na ciastkach przelać piankę maślankową, a następnie równomiernie ułożyć połówki brzoskwiń.
Brzoskwinie ostrożnie wcisnąć w masę.
Całość ponownie schłodzić w lodówce.
Galaretka na wierzch:
Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej wody, ostudzić i schłodzić w lodówce.
Lekko stężałą galaretkę przelać na wierzch sztywnego ciasta.
Całość wstawić do lodówki - do momentu zastygnięcia wierzchniej galaretki.
cherry
Di bloguje
cherry napisał(a):