Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z masą śmietankową i krówką
Ciasto;
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia . D o drugiej miski wlewamy jogurt grecki, olej, jajka i masło, łączymy ze sobą. Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie mieszamy.
Do okrągłej blaszki (24 cm) wysmarowanej masłem i posypanej mąką wylewamy ciasto i pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.
Studzimy i kroimy wzdłuż na pół.
Masa śmietankowa;
Śmietanę ubijamy na sztywno.
Żelatynę rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do masy i mieszamy.
Spód ciasta smarujemy masą krówkową.
Następnie wykładamy masę śmietankową.
Przykrywamy ciastem.
Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia . D o drugiej miski wlewamy jogurt grecki, olej, jajka i masło, łączymy ze sobą. Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie mieszamy.
Do okrągłej blaszki (24 cm) wysmarowanej masłem i posypanej mąką wylewamy ciasto i pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.
Studzimy i kroimy wzdłuż na pół.
Masa śmietankowa;
Śmietanę ubijamy na sztywno.
Żelatynę rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do masy i mieszamy.
Spód ciasta smarujemy masą krówkową.
Następnie wykładamy masę śmietankową.
Przykrywamy ciastem.
Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)
SylaUla