Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z owocami budyniem i galaretkąETAP 1:
Jajka wybić do miski miksera, wsypać cukier i utrzeć na jasny krem. Mąkę przesiać do osobnej miski i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Ubite jajka połączyć z jogurtem a następnie z roztopionym masłem. Miksować tylko do połączenia składników.
Następnie wsypać powoli mąkę z proszkiem i ponownie zmiksować lub wymieszać łyżką do całkowitego połączenia składników. Dużą blaszkę ok. 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej ciasto.
W ciasto poutykać kawałki jabłka, mrożone truskawki i jagody. Wstawić do piekarnika. Piec do suchego patyczka w temp. 170-180 stopni. Po upieczeniu wyjąć i wystudzić. Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość mleka do 2,5szklanek.
Lekko przestudzić i przełożyć do rękawa cukierniczego. Gorący wycisnąć na ciasto tworząc kratkę. Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Wystudzić, gdy zaczną tężeć przełożyć na ciasto.
Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce i podawać.