Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z rabarbarem i kruszonką
Składniki na ciasto przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej.
W jednej misce zmiksować składniki mokre czyli jogurt, jajka i olej. W drugiej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, proszek i cukier. Następnie połączyć zawartość obu misek i dokładnie zmiksować. Masę przełożyć do blaszki 36x25 wyłożonej papierem do pieczenia.
Rabarbar dokładnie umyć i pokroić na małe kawałki. Oprószyć cukrem i wyłożyć na ciasto.
Przygotować kruszonkę.
W misce wymieszać mąkę, cukier i tarte migdały. Dodać pokrojone zimne masło i wszystko rozgnieść palcami aby składniki się połączyły. Gotową kruszonką posypać ciasto.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż kruszonka dobrze się przyrumieni, ok 35-40 minut, funkcja góra-dół.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
W jednej misce zmiksować składniki mokre czyli jogurt, jajka i olej. W drugiej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, proszek i cukier. Następnie połączyć zawartość obu misek i dokładnie zmiksować. Masę przełożyć do blaszki 36x25 wyłożonej papierem do pieczenia.
Rabarbar dokładnie umyć i pokroić na małe kawałki. Oprószyć cukrem i wyłożyć na ciasto.
Przygotować kruszonkę.
W misce wymieszać mąkę, cukier i tarte migdały. Dodać pokrojone zimne masło i wszystko rozgnieść palcami aby składniki się połączyły. Gotową kruszonką posypać ciasto.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż kruszonka dobrze się przyrumieni, ok 35-40 minut, funkcja góra-dół.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.