Sposób przygotowania:
Crumble z jabłkami
Jabłka należy umyć, obrać. Usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Do jabłek dorzucić rodzynki, posypać cynamonem, dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej i łyżkę amaretto, wszystko wymieszać.
Do miski przesiać mąkę, dodać cukier puder, płatki owsiane , łyżkę amaretto i masło. Wszystko razem połączyć za pomocą dłoni.
Jabłka wyłożyć do kokilek a na wierzchu równomiernie rozłożyć kruszonkę.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 -25 minut.
Do miski przesiać mąkę, dodać cukier puder, płatki owsiane , łyżkę amaretto i masło. Wszystko razem połączyć za pomocą dłoni.
Jabłka wyłożyć do kokilek a na wierzchu równomiernie rozłożyć kruszonkę.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 -25 minut.