Sposób przygotowania:
Jogurtowe z truskawkami Mariel
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Tortownice średnich rozmiarów wykładamy papierem do pieczenia . Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , do ubitej piany dodajemy 125 gram cukru , obie mąki ,proszek do pieczenia oraz mielone migdały oraz żółtka , dokładnie mieszamy i wylewamy do formy pieczemy 15 minut. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia , następnie przekrawamy na pół . Wykorzystujemy pół słoiczka konfitury aby posmarować dolny płat ciasta, następnie rozpuszczamy żelatynę. Jogurt ubić z cukrem .Śmietanę ubić na sztywno , dodać cukier puder ,podzieli na dwie części do jednej dodać ,ubity jogurt i żelatynę , drugą zostawić do dekoracji.Masę jogurtową rozsmarować płat na , którym jest konfitura , przykryć drugim płatem , wierzch posmarować resztę konfitury , szprycą nabita bitą śmietaną udekorować górę ciasta i ozdobić truskawkami