Sposób przygotowania:
Ciasto kajmakowo - jabłkoweETAP 1:
Blachę 25x25cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć pierwszą warstwę krakersów. Rozsmarować połowę masy kajmakowej. Puszkę z kajmakiem najlepiej wcześniej umieścić na kilkanaście minut w gorącej wodzie, żeby się lepiej rozsmarowywała. Na masie kajmakowej ułożyć drugą warstwę krakersów.
Jabłka podgrzać w garnku. Gdy zaczną bulgotać wymieszać z suchą galaretką. Połowę jabłek wyłożyć na ciasto. Przykryć kolejną warstwą krakersów. Znów rozsmarować kajmak, krakersy i resztę jabłek. Na jabłkach znów ułożyć krakersy.
1,5szkl. mleka zagotować. Resztę mleka wymieszać z budyniem, mąką i cukrem. Wlać na gotujące się mleko. Gotować do uzyskania gęstego budyniu. Wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Rozsmarować na cieście. Na kremie ułożyć ostatnią warstwę krakersów.
Śmietanę podgrzać. Wrzucić do niej połamaną na kawałki czekoladę. Wymieszać. Posmarować ciasto. Posypać kawałkami orzechów włoskich i ziarnem słonecznika uprażonymi na patelni. Schłodzić w lodówce.